Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

κάντε κλικ στο σύνδεσμο:

http://westgate.gr/main.php?target=article&path=/site_pages/15/62/15_gr.html&date=16/12/2011&id=48




Πάτρα 15/12/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια Ευρωπαϊκού έργου PROMPT “PROACTIVE HUMAN RESPONSE to WILDFIRES’ OUTBREAK: MEASURE and PREPARE for it”, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» (Ι.Τ.Υ.Ε.), συνδιοργάνωσε με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα «Δασικές Πυρκαγιές και Αυτοδιοίκηση».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011, στο Αμφιθέατρο «Δ. Μαρίτσας» του ΙΤΥΕ, με συμμετοχή πολλών παραγόντων του τομέα της Πολιτικής Προστασίας, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Σκοπός της Εκπαιδευτικής Ημερίδας ήταν η ενημέρωση των υπευθύνων λήψεως αποφάσεων και των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης γενικότερα, σχετικά με τα αποτελέσματα του έργου καθώς και με την εφαρμογή των κανόνων των Σχεδίων Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια εκτάκτων καταστάσεων αμέσως μετά την εκδήλωση πυρκαγιών.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος και εκ μέρους του ΙΤΥΕ καλωσόρισε ο Διευθυντής της Δ/σης «Τηλεματικής και Εφαρμογών Περιφερειακής Ανάπτυξης» του ΙΤΥΕ , καθηγητής κ. Γιάννης Γαροφαλάκης, ο οποίος παρουσίασε σχετικές δράσεις του Ινστιτούτου και εφαρμογές στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Συμμετείχαν με εισηγήσεις η Αντιδήμαρχος Πατρέων κα Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου κ. Αντώνιος Κανταρτζόπουλος, ο Διευθυντής Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Π.Δ.Ε. κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας κ. Νικόλαος Γυφτάκης και ο Πυραγός της Π/Υ Αχαΐας κ. Αλέξανδρος Σαββανής. Σύντομη παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος του Φιλοδασικού Συλλόγου Σαραβαλίου κ. Γιάννης Ντόντορος.

Για τα αποτελέσματα του έργου και τις εφαρμογές που αναπτύχθηκαν μίλησαν ο κ. Στέφανος Μίχος (ΠΔΕ) και ο κ. Σωτήρης Μιχαλόπουλος (ΙΤΥΕ).


Την ημερίδα παρακολούθησαν αρκετοί αντιδήμαρχοι περιοχών της Δυτικής Ελλάδος, καθώς και στελέχη και επιστημονικό προσωπικό των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας. Την εκδήλωση έκλεισαν συνοψίζοντας, η κα Νατάσσα Πυργάκη (ΠΔΕ) συντονίστρια του έργου PROMPT και ο κ. Σωτήρης Μιχαλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

  χάρτης πρόβλεψης κινδύνου  δείτε τον ΕΔΩ http://civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/160703.gif Οι βασικές παρά...